Τι σημαίνει SEO

Τι σημαίνει SEO

Τι σημαίνει Seo

seo ιστοσελίδωνSEO είναι τα αρχικά των λέξεων Search Engine Optimisation, δηλαδή Βελτιστοποίηση για τις Μηχανές Αναζήτησης. Σαν επαγγελματικός / τεχνικός όρος, άρχισε να εμφανίζεται στα μέσα του `90, όταν οι πρώτες “κουτές” μηχανές αναζήτησης στο διαδίκτυο μετατράπηκαν σε πανίσχυρα, έξυπνα εργαλεία προώθησης και marketing. Η Google έκανε την διαφορά και κατάφερε να σβήσει τον ανταγωνισμό, αφήνοντας πίσω μεγαθήρια όπως ALTAVISTA, EXCITE ακόμα και YAHOO και BING. Οπότε όταν μιλάμε για μηχανές, μιλάμε για GOOGLE και παίζουμε με τους δικούς της κανόνες στο δικό της στρατόπεδο.

SEO είναι όλες εκείνες οι ενέργειες που κάνουν οι guru του web design (webmasters), σε κώδικα, server, κείμενα και καθάρισμα άχρηστου υλικού ώστε ένα website να συμμορφωθεί στους κανόνες της google (κυρίως) και να εμφανιστεί ψηλά στις ζητούμενες λέξεις κλειδιά. Πλέον με τον όρο SEO συχνά χαρακτηρίζεται πέραν του optimisation, όλο το φάσμα των ενεργειών του digital marketing.

Δύο είναι οι μεγάλες κατηγορίες, το ONSITE SEO που έχει να κάνει κυρίως με τις ενέργειες που γίνονται στο website όπως βελτιώσεις σε κώδικα, κείμενα, εικόνες, speed, user interface κλπ. και το OFFSITE SEO που έχει να κάνει με αρθρογραφία, social networking, κλπ.