Αλλαγή αλγόριθμου της Google σε φορητές συσκευές

Αλλαγή αλγόριθμου της Google σε φορητές συσκευές

Αλλαγή αλγόριθμου

αλλαγή αλγόριθμουΑλλαγή αλγόριθμου έχει πραγματοποιήσει η Google από 21 Απριλίου του 2015 σύμφωνα με τον οποίο  έχει σημαντικές αλλαγές στην κατάταξη των ιστοσελίδων στα οργανικά αποτελέσματα των αναζητήσεων που πραγματοποιούνται από κινητές συσκευές. Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η mobile σχεδίαση ενός site μετατρέπεται σε καθοριστικό παράγοντα SEO (Search Engine Optimization) γνωστό και ως mobile SEO.

Ως κινητές (mobile) συσκευές, η Google θεωρεί τα κινητά τηλέφωνα και smartphones, τα tablets και τα mini laptops και γενικότερα όλες τις συσκευές με ανάλυση οθόνης μικρότερη από 1024 x 768. Ο λόγος για αυτή την αλλαγή είναι η αύξηση της χρήσης τέτοιων συσκευών και η σχεδόν 50% περιήγηση των χρηστών στο Internet από mobile συσκευές έναντι των κλασσικών laptop και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι  η Google θα εμφανίζει στις πρώτες θέσεις των οργανικών της αποτελεσμάτων σελίδες οι οποίες είναι φιλικές σε κινητές συσκευές σε σύγκριση με εκείνες που δε τηρούν τα νέα κριτήρια της μηχανής αναζήτησης.

Προσοχή, αναφερόμαστε μόνο για τις αναζητήσεις που γίνονται μέσω mobile συσκευών οι οποίες όπως αναφέραμε παραπάνω είναι εξίσου σημαντικές. Τα αποτελέσματα εμφάνισης για αναζητήσεις που πραγματοποιούνται σε υπολογιστές και laptop δεν πρόκειται να επηρεαστούν.

Ιστοσελίδες με Responsive Design αναμένεται να κερδίσουν θέσεις και να προσπεράσουν απαρχαιώμενα site τα οποία δεν ακολουθούν τις νέες τεχνολογίες. Από την άλλη, ιστοσελίδες που δεν είναι συμβατές με κινητές συσκευές θα χάσουν τα κεκτημένα τους και θα δουν τη θέση τους πιο χαμηλά στον πίνακα με τα οργανικά αποτελέσματα των αναζητήσεων.

Δείτε εδώ, εάν το site σας, είναι συμβατό με φορητές συσκευές